Lassen-constructie

banner_afdeling_lassen

Tweede graad BSO Basismechanica

De opleiding basismechanica bestaat uit een combinatie van algemene vakken, theorie- en praktijkvakken. Wij bieden een waaier van praktische vakken die later de beroepskeuze vergemakkelijken en de degelijke algemene kennis zal je een stap verder helpen in je beroeps- en privéleven.
Tijdens de lessen mechanica worden de basisvaardigheden zoals bankwerk, werktuigmachines en lassen-constructie duidelijk gemaakt. Ook de beginselen van CNC-technieken en CAD-tekenen komen ruim aan bod.
Door het maken van verschillende werkstukken ontdek je de geheimen van een goede vakman. In deze afdeling worden de verschillende lassen en soorten lasposten geleerd, zoals MIG, TIG, elektrisch, autogeen, … . Je kan degelijk lassen na deze opleiding.

 

Derde graad BSO Lassen-constructie

Met onze studierichting lassen-constructie willen we een opleiding geven in de verschillende lasverbindingstechnieken: elektrodelassen, half-automatisch lassen (MIG, MAG), gassmeltlassen, TIG-lassen en hardsolderen. Zowel de technologie als de uitvoering van de diverse lasprocessen (voorbereiding en uitvoering) worden aangeleerd.

Het beroep van lasser is veelgevraagd en financieel goed gewaardeerd. Zowel beroep als opleiding hebben de laatste jaren een sterke evolutie doorgemaakt. Dat weerspiegelt zich ook in onze school in een totaal vernieuwde werkplaats, waar alles aanwezig is om de modernste technieken te leren beheersen. Een nieuwe en uiteraard moderne infrastructuur waarborgt een opleiding met niveau.

« Terug naar overzicht

Print Friendly, PDF & Email