Ontdek ook onze andere studierichtingen
domeinen:

 

Arbeidsmarktgerichte opleiding Sales

Voor wie?

Ga je graag met mensen om, ben je creatief, wil je wat minder theorie? Dan is de eerste graad Sales echt iets voor jou. Je kan je dan verdiepen in de wereld van de verkoop in al haar facetten. Dan is de richting ‘Sales’ beslist iets voor jou!

Wat?

‘Sales’ omvat verkoopgerichte vakken, die je de kans geven je talenten te ontdekken.  In verschillende projecten kom je op een eenvoudige en praktische manier alles te weten over de verkoop.

De leerstof wordt aangeboden in aantrekkelijke projecten waarbij we telkens een ander aspect van het verkoopgebeuren belichten.

We zorgen steeds voor een praktische aanpak. In een virtuele winkel leer je hoe je klanten bedient, hoe je de aankopen moet scannen en vervolgens afrekenen. Maar we steken ook de handen uit de mouwen en gaan echt verkopen. We richten onze mobiele winkelkraam in, presenteren de artikelen, leren verpakken en promoten onze producten op een eigentijdse manier.

Educatieve uitstappen, een bezoek aan diverse winkels, een stad … zijn uiteraard een verrijking.

Naast het specifieke lessenpakket krijg je ook een zeer goede basisvorming. Wist je trouwens dat de basisvorming in alle scholen hetzelfde is? Het zijn de vakken Nederlands,  Frans, geschiedenis, wiskunde, natuurwetenschappen…

Wat na?

In de tweede graad wordt alles verder uitgediept. Via een game kan je je verkooptalenten meten met anderen en stomen virtuele programma’s je klaar voor de wekelijkse stages in de derde graad.

Als je de opleiding beëindigd hebt, kan je kiezen voor het 7e specialisatiejaar Winkelbeheer en Etalage.

Toekomst- en beroepsmogelijkheden

De wereld van de verkoop ligt voor je open. Je bent nu klaar om te gaan werken in de detailhandel, je kan je opwerken tot winkelverantwoordelijke, verantwoordelijke stockbeheer…Een eigen zaak starten is eveneens een optie.

Zin in meer? De HBO5-opleiding winkelmanagement of marketing zijn een logische keuze na het voltooien van je studies in onze school.

Eerder interesse in de zorg- of sociale sector? Geen probleem! Ook interessant zijn de korte en langlopende opleidingen in het volwassenen onderwijs.

Sommige professionele bacheloropleidingen, zoals retailmanagement, een lerarenopleiding of opleiding rechtspraktijk zijn een haalbare kaart.

Verschillende oud-leerlingen bewezen reeds dat dit allemaal mogelijk is.

1e graad
Domein
Economie en organisatie
Arbeidsmarktgerichte opleidingen Arbeidsmarktgerichte opleidingen
VAK 1 SALES 2 SALES
A. BASISVORMING
Godsdienst/Zedenleer 2 2
Natuurwetenschappen 3 2
Frans 1 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding 1
Nederlands 4 3
Plastische opvoeding 1 2
Wiskunde 4 3
Techniek 6
MAVO 2 2
ICT/Economie 1
B. KEUZEGEDEELTE
Sales-projecten 4
Zorg en voeding 7
Sales en logistiek 7
Remediëring 1
TOTAAL 32 32

Bekijk de lessentabellen van de tweede graad.

Bekijk de lessentabellen van de derde graad.