PETER HELLER TALENT AWARD

Tijdens de ‘Dag van de Technologie’ wordt ook de ‘Peter Heller Talent Award’ toegekend aan de beste Geïntegreerde Proef (GIP) van de zesde- en zevendejaars leerlingen uit het TSO en BSO onderwijs in Limburg.

Met deze actie willen we de relatie onderwijs/bedrijven verbeteren, het imago van het TSO en BSO verbeteren, informatie-uitwisseling en de samenwerking verbeteren tussen de leerkrachten en verschillende scholen.

De uiteindelijke doelstelling van deze wedstrijd moet het procesmatig werken zijn waarbij de samenwerking tussen leerkrachten en vakoverschrijdend werken voorop staan. Het is dan ook aan de hand van deze criteria dat de prijs toegekend zal worden. Op deze manier willen wij de kwaliteit van de GIP en het vakoverschrijdend werken bevorderen.

ph2014

12-jarige leerlingen kiezen steeds minder voor techniek, de moderne ouders hebben nog al te vaak een verouderd beeld over techniek. Ze denken daarbij vooral aan een zware, vuile en een slecht betaalde job. Om dit vooroordeel te weerleggen hebben PSSB en PTS de handen in elkaar geslagen. We hebben samen een aantal interactieve speltoestellen ontwikkeld en gerealiseerd om een vernieuwende appetijt in techniek bij de 12-jarigen te stimuleren.

  • De klimrobot: laat ons in hogere sferen geraken.
  • Lucky Luke: wees sneller dan je eigen schaduw.
  • Tivoli: test je reactievermogen zoals een F1-piloot.
  • Robothand: speel “ blad, steen, schaar ” tegen een robot.

peterheller2014

2014gip_PTS-PSSB_TSO_003 2014gip_PTS-PSSB_TSO_004 2014gip_PTS-PSSB_TSO_001 2014gip_PTS-PSSB_TSO_002

 

Print Friendly, PDF & Email