li Mechatronica

li Winkelbeheer en etalage

li Industriële elektriciteit

li Fotolassen


Zevende specialisatiejaar Mechatronica TSO

In het kader van post-secundair onderwijs werd in 2007 een nieuw specialisatiejaar ingericht om de drempel naar bachelor en industrie te verlagen. Dit unieke jaar is sterk in trek bij technici uit de wijde omtrek.
Het specialisatiejaar mechatronica is gebaseerd op een tweesporenvisie: de leerlingen enerzijds nog beter voorbereiden op hogere technische studies; anderzijds tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar veelzijdig opgeleide technici vanuit het bedrijfsleven.

Het specialisatiejaar mechatronica wordt een dynamisch jaar boordevol projectwerk in samenwerking met bedrijven en hogescholen waardoor de leerlingen nog meer bagage zullen hebben op vlak van mechanica, elektronica, elektriciteit en talen.

 

Zevende specialisatiejaar Winkelbeheer en etalage

Ben je van plan om later een eigen zaak te beginnen en wil je je nog verder verdiepen in beeldende vorming, schrijf je dan in voor het zevende jaar winkelbeheer en etalage.
Naast de algemeen vormende vakken wordt hier gedurende vier uren per week het vak bedrijfsbeheer aangeboden. Op deze manier kan je dus je getuigschrift bedrijfsbeheer behalen. Dit is nodig om later een zelfstandige zaak te kunnen beginnen.

Tijdens de lessen beeldende vorming realiseer je voor je geïntegreerde proef een showetalage. Hier wordt van je verwacht dat je creatief uit de hoek komt en dat je een etalagepop op een originele manier presenteert in een gekozen thema. Ook de uitwerking van een logo en draagtas in 3D behoren tot deze opdracht. Een externe jury beoordeelt je werk op originaliteit, handvaardigheid, nauwkeurigheid en op je mondelinge verdediging.
Gedurende 7 uren per week ga je ook nog op stage. Je verkooptechnieken kunnen op deze manier nog verfijnd worden. Na het 7de jaar behaal je een diploma secundair onderwijs.

Je merkt het… verkoop is een veelzijdige opleiding waar zowel algemene vorming, talen, verkoop en administratie maar ook een hele portie creativiteit aangeboden wordt.

 

Zevende specialisatiejaar Industriële elektriciteit

Het volgen van het zevende specialisatiejaar industriële elektriciteit biedt uitzicht op een diploma secundair onderwijs waardoor verder studeren mogelijk wordt.

 

Zevende specialisatiejaar Fotolassen

De mogelijkheid om een zevende specialistiejaar fotolassen te volgen, biedt uitzicht op een diploma secundair onderwijs en het behalen van Europese lascertificaten.

Print Friendly, PDF & Email