Jongeren sensibiliseren voor techniek.

De meeste kinderen in de lagere school komen nog te weinig in contact met techniek. Deze kinderen zullen later ook niet gemakkelijk kiezen voor een beroep in die richting. Hoewel de lagere scholen al techniek verplicht aanbieden, via de mobiele werkbank en Lego Education, kunnen ze hun lessen nog niet voldoende praktisch maken.

Onze school, de Provinciale Secundaire School Bilzen, investeert veel in de techniekpopularisering bij de jongeren. Hierbij is het ook belangrijk hoe je een technisch beroep voorstelt. De invalshoek hiervoor moet je aantrekkelijk maken!

Daarom worden de laatstejaars van de omliggende basisscholen op onze school uitgenodigd om techniek praktisch toe te passen. Onder begeleiding van de techniekcoach gaan de leerlingen een leuke solarventilator maken.

Over een aantal maanden zetten de kinderen de stap naar het middelbaar onderwijs, dit is een grote stap. Tijdens de bovengenoemde activiteiten leren ze een eerste maal kennis maken met een grote school.

 

Workshops “Techniek in het basisonderwijs”

Ook dit schooljaar worden de lagere scholen opnieuw uitgenodigd om met hun klas een les techniek te komen volgen. Zo krijgen de leerlingen een beter beeld van een technische en beroepsopleiding.
De leerlingen uit de lagere scholen van de ons omringende gemeenten komen dan met hun school een gepersonaliseerd werkstuk maken in de Provinciale Secundaire School Bilzen.

Dit schooljaar zullen ze een solarventilator maken dat een aanvulling is op de technieklessen in het lager onderwijs.

De opvangperiode vindt plaats na de kerstvakantie in de maanden januari, februari en maart, in de voor- of namiddag. Wij zorgen ook voor het vervoer.

Er zullen ook foto’s genomen worden tijdens de lessen. Deze kan je dan raadplegen via deze link.

Voor meer informatie, neem contact op met de techniekcoach via dit e-mailadres.

Print Friendly, PDF & Email