Ontdek ook onze andere studierichtingen /
domeinen:

Doorstroomgerichte opleiding Marketing & Ondernemen

Voor wie?

Gaat je interesse uit naar de boeiende wereld van social media? Wil je kennismaken met de online wereld van handel, nl online marketing, webwinkels, e-banking, e-commerce, vloggen en bloggen? Wil je graag creatief en zelfstandig werken? Dan is de richting ‘Marketing en Ondernemen’ zeker iets voor jou.

Wat?

Denk je dat ‘Marketing en Ondernemen’ enkel kantoorwerk, informatica en talen is? Dan moeten we je ontgoochelen. We nemen je namelijk mee naar de onuitputtelijke wereld van reclame, webwinkels, internationale bedrijven, transportsector, logistiek en vrijetijdssector.

De leerstof wordt je in hapklare modules aangeboden en gekoppeld aan projecten die je zelf mag aanbrengen vanuit jouw leefwereld als consument. Gedurende al deze projecten leer je ook gebruik maken van de nieuwste mediavormen o.a. vloggen en bloggen. In een klaslogboek komt een wekelijkse update met nieuwe berichten en filmpjes zodat ook je ouders en vrienden op de hoogte kunnen blijven.

Durf je je creatief uitleven in een zelf georganiseerd event? Dat kan op het tweede jaar. In teamverband mag je een event uitwerken ten voordele van een goed doel.

Kortom, wij creëren een krachtige leeromgeving en dagen je uit om je creativiteit, verantwoordelijkheid en communicatievaardigheden te ontwikkelen.

Wat na?

In de tweede graad breiden we deze wereld uit met een mini-onderneming die je volledig zelf mag opstarten en runnen. Daarna leer je in een virtueel kantoor kennismaken met heel wat documenten. In een levensecht kantoor wordt zelfstandig werken erg aangemoedigd.

In de derde graad worden er verschillende stages aangeboden. Je kunt al het geleerde toepassen, verdere ervaring opdoen en de nodige competenties verwerven waardoor je deze richting met succes zult beëindigen.

Toekomst- en beroepsmogelijkheden?

Dankzij de brede basis die jou in deze richting wordt aangeboden, ligt verder studeren in verschillende vakgebieden voor jou open.

Zo zijn er de bacheloropleidingen in bedrijfsmanagement, met o.a. accountancy-fiscaliteit, financie- en verzekeringswezen, logistiek management, marketing en rechtspraktijk, die in het verlengde van deze opleiding liggen.

Daarnaast zijn er ook heel wat oud-leerlingen van PSSB die afstuderen als leerkracht. zowel lager als secundair onderwijs. Ook zijn er heel wat leerlingen die verder studeren in de welzijnssector met bacheloropleidingen in de verpleegkunde, vroedkunde of ergotherapie.

Misschien kun je je eigen expertise verderzetten in richtingen zoals commerciële communicatie of public relations, nl. management assistant, event- en projectmanagement, social media consultant, social media marketing enz...

1e graad
Domein
Economie en organisatie
Doorstroomgerichte opleidingen Doorstroomgerichte opleidingen
VAK 1MO 2MO
A. BASISVORMING
Godsdienst/Zedenleer 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Natuurwetenschappen 3 2
Frans 4 3
Geschiedenis 2 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Muzikale opvoeding 1 1
Nederlands 4 4
Plastische opvoeding 1
Wiskunde 4 4
Techniek 2 2
Engels 2
ICT/Economie 1
B. KEUZEGEDEELTE
MO-projecten 4 6
ICT 2
Remediëring 1
TOTAAL 32 32

Bekijk de lessentabellen van de tweede graad.

Bekijk de lessentabellen van de derde graad.