Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

JUNIOR ASO-school

Op 1 september 2021 start de Provinciale Secundaire School Bilzen (PSSB) met een Junior ASO-school. In het eerste leerjaar van de eerste graad kunnen 12-jarigen (juniors) kiezen uit een ruim theoretisch opleidingsaanbod. De lessen worden gegeven vanuit een uniek #BoostYou – aanpak die zin doet krijgen in leren. Leerkrachten boosten de leerlingen op pad in 4 richtingen: Ontdek wie je bent! Verleg je grenzen! Leer van anderen! Realiseer je dromen! Op deze manier maken de juniors de finale studiekeuze geleidelijk aan en zo bewust mogelijk.

Naast de theoretische vakken uit de basisvorming (27 lesuren, gelijkaardig in elke school in Vlaanderen), kunnen leerlingen gedurende het schooljaar 3 keer kiezen uit een aantal #BoostYou -projecten van 4 lesuren per week. Tijdens deze 4 lesuren verwerven de junior-leerlingen theoretische inzichten vanuit socio-economisch, wetenschappelijk en technisch relevante projecten zoals de mobiele scholen van StreetwiZe. De nadruk ligt op integratie van wetenschapsdomeinen, taal, authenticiteit  en context. De leerlingen kunnen kiezen uit volgende #BoostYou-pakketten: STEM-Maatschappelijk Ondernemen, STEM-Ondernemen met taal en cultuur (Engels), STEM-Ondernemen in het bedrijfsleven. Het STEM-luik (2 lesuren per week) zal zowel vanuit een wetenschappelijke als een industriële invalshoek benaderd worden. Het ondernemerschapsluik (2 lesuren per week) vertalen we in de 3 domeinen: Maatschappij en Welzijn, Moderne Talen (Engels) & cultuur en Economie & Organisatie.

Daarnaast voorzien we 1 lesuur per week een #BoostYou-moment waarin we werken aan de wendbaarheid en weerbaarheid van onze leerlingen, zodat ze mogelijkheden voor zichzelf leren creëren. Wie erin slaagt zichzelf heruit te vinden, heeft zijn lot in  eigen handen. De thema’s die aan bod komen zijn “#BoostYourself”, #BoostYourLearning”, “#SocialBoost” en “#BoostYourChoice”.

Ook voorziet de PSSB in een praktisch opleidingsaanbod in haar Junior vakschool.

 

Kom naar ons infomoment!