Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

1A

1ste jaar (A-stroom)

STEM? Economie en Organisatie?

Onze leerlingen hoeven in het eerste leerjaar A en B nog geen definitieve keuze te maken. Je kan een schooljaar lang ontdekken wat jouw het meest boeit en waar jouw talenten liggen. Ook leer je de raakvlakken tussen beide studiedomeinen kennen. Je krijgt een stevige basis én wordt uitgedaagd om zo op het einde van het eerste schooljaar goed voorbereid en bewust een keuze te maken.

Wat kan je verwachten? 

STEM Science- Technology- Engineering- Mathematics. In de huidige hoogtechnologische samenleving zijn deze vakken en hun verwevenheid met elkaar niet meer weg te denken. 

Naast een portie algemene kennis en techniek wordt voortaan ook STEM in de vorm van projecten aangeboden. Als technische school zijn we uitermate goed geplaatst en hebben we de accommodatie om de STEM-gedachte op een praktische en effectieve wijze over te brengen op onze leerlingen. De school beschikt over een vooruitstrevend 'Tech-Lab' en een 'STEM-Lab' en dit met programmeerapparatuur voor Lego en Fisher Technics. Verder ook nog toepassingen met 3D-printers, scanners, ...

Aan deze STEM-projecten voegen we ook een (bedrijfs)economische dimensie toe: de (online) wereld van de business en de marketing.

We leren je een marktonderzoek koppelen aan een technisch project. Met de nieuwste marketingtechnieken leer je jouw technisch project te verkopen. Ook ontdek je de belangrijke rol van Social media als verkoopstool. Jouw creativiteit en zelfstandigheid worden hier gestimuleerd.

 

Meer weten? 

Breng ons een Bubbelbezoek 

Kom naar één van onze infomomenten

Inschrijven

Vakken

Uren per week

Levensbeschouwelijke vakken

2

Aardrijkskunde

1

Natuurwetenschappen

3

Frans

4

Geschiedenis

2

Nederlands

4

Wiskunde

4

Techniek

2

ICT / Economie

1

Lichamelijke opvoeding

2

Muzikale opvoeding

1

Plastische opvoeding

1

STEM / EO - project

4

Remediëring (Wiskunde - Frans)

1

TOTAAL

32