Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

Bedrijf en Organisatie / Handel

3de jaar, 4de jaar (TSO)

3 Bedrijf en Organisatie

In het derde jaars Bedrijf en Organisatie beginnen we met de opstart van een mini-onderneming of EKOE-project (Een Korte Ondernemings Ervaring). Je doorloopt alle stappen in het realiseren van je eigen bedrijf en tijdens verschillende verkoopmomenten ervaar je je eerste ondernemerskriebels. 

In het derde jaar Bedrijf en Organisatie zet je de eerste stappen in de boekhoudkundige wereld en leer je de principes van het enkelvoudig boekhouden. 

4 Handel

In het vierde jaar kan je in een virtueel kantoor kennismaken met heel wat documenten en de logistieke keten wat documenten en de logistieke keten die goederen afleggen van aankoop tot verkoop.Via alle mogelijke communicatiekanalen wordt de werking van een levensecht kantoor nagebootst. 

Je leert het dubbel boekhouden. Door de praktische aanpak kun je veel ervaring opdoen. Je verwerft de nodige competenties zoals presentaties houden, verantwoordelijkheid nemen, zelfstandig werken... waardoor je deze richting met succes zult beëindigen. 

 

Door de studierichting Bedrijf en Organisatie bereidt je je zeker voor op een administratieve of commerciële job in het bedrijfsleven, de dienstensector of bij de overheid. Het is een vrij theoretisch gerichte afdeling en aanleg voor talen, graag met boekhoudkundige cijfers jongleren en geïnteresseerd zijn het bedrijfsleven zijn zeker een pluspunt. 

Lessentabel Bedrijf en organisatie

Vak

3de jaar

4de jaar

Levensbeschouwelijke vakken

2

2

Wiskunde

3

3

Nederlands

4

4

Frans

3

3

Engels

3

3

Duits

1

1

Aardrijkskunde

1

1

Geschiedenis

1

1

Natuurwetenschappen

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Informatica

2

2

Dactylografie

2

2

Toeg. Economie

6

6

TOTAAL

32

32

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.