Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

Lassen - constructie

3de jaar, 4de jaar, 5de jaar, 6de jaar, Specialisatiejaar (BSO)

Mechanica / Basismechanica

Tweede graad

De opleiding Lassen-constructie begint op de tweede graad Basismechanica met een combinatie van algemene, theoretisch technische en praktisch vakken. Het praktijkgedeelte bestaat uit het aanleren van basisvaardigheden op verspanningsmachines en een initiatie van lasprocedures.
 

Lassen-constructie

Derde graad

De derde graad organiseert een doorgedreven lasopleiding met elektrodelassen, halfautomatisch lassen, autogeen- en TIG-lassen. Poorten, hekwerken, barbecues, aanhangwagens en allerlei lasconstructies worden op een projectmatige manier ontworpen en gemaakt. Vanaf het vijfde jaar vindt de opleiding gedeeltelijk in de stagebedrijven plaats. Dit knelpuntberoep is veelgevraagd en financieel erg gewaardeerd. 

Fotolassen

Zevende specialisatiejaar

Dit specialisatiejaar biedt de mogelijkheid tot het behalen van een diploma secundair onderwijs en tot het behalen van de Europese lascertificaten. De kwaliteit van de lassers wordt streng gecontroleerd op opgedreven door een erkend laslabo. 

Virtueel lassen in een lasatelier

Door het groeiende succes van de afdeling Lassen - constructie was het vroegere lasatelier te klein geworden. In 2015 werd Limburgs modernste en nieuwste lasatelier op onze campus in gebruik genomen.

Sinds 2016 hebben we een virtueel lastoestel. Dit om de toekomstige lassers nog beter te bekwamen in de moeilijke lasvaardigheden zodat ze vakbekwaam en zelfzeker hun veeleisende job kunnen uitoefenen. 

Lessentabel Lassen - constructie

Vak

3de jaar

4de jaar

5de jaar

6de jaar

7de jaar

Levensbeschouwing

2

2

2

2

2

Frans

2

2

2

2

-

Lichamelijke opvoeding

2

2

2

2

2

PAV

5

5

5

5

6

Technisch Tekenen

2

2

-

-

-

Technologie Mechanica

2

1

-

-

-

Mechanica

1

1

-

-

-

Technologie Lassen - constructie

1

2

2

2

6

Praktijk Lassen - constructie

7

7

10

10

7

Praktijk Mechanica

7

7

-

-

-

Elektriciteit

1

1

-

-

-

Stage Lassen-constructie

-

-

7

7

7

TOTAAL

32

32

32

32

32

Kom eens langs

Meer weten over de school of onze studierichtingen? Kom dan naar één van onze infomomenten of maak een afspraak met de school.