Je bent geïnteresseerd in techniek, wetenschappen en technische problemen oplossen. Je bent dol op robots, drones en je houdt van programmeren.

Je wil verder studeren

Na je studies secundair onderwijs kan je verder naar het hoger onderwijs. De wereld ligt voor je open. Je kan echter ook gaan werken.

1-ste leerjaar A Stem

Wij zijn gespecialiseerd in Stem. We zijn uitgerust met een Stem-lab en een Stem Academie om de Stem-gedachte praktisch aan te leren. Je komt in contact met programmeren op Fisher Technik, Lego Mindstorms en een introductie in de wereld van de drones.

2-de jaar Stem

In het tweede jaar worden de programmeeropdrachten complexer. Robots en artificiële intelligentie vormen de rode draad doorheen het schooljaar.

Je wil zo snel mogelijk gaan werken

Je kiest een richting met veel praktijk en doe-activiteiten. Op de derde graad aangevuld met bedrijfsstages.

1-ste leerjaar B Techniek

Allerlei vakgebieden worden je aangereikt. Hout, bouw, elektriciteit, metaal- en kunststof, voeding maken deel uit van dit jaar. De algemene vorming grijpt terug naar het lager onderwijs en vormt een stevige basis om met succes een volgend jaar aan te vatten.

2 BVL Techniek elektro - mechanica

De helft van uren worden besteed aan praktische toepassingen op maat van de leerling uit de elektro-mechanische wereld aangevuld met een noodzakelijke portie theorie en algemene vakken.

3-de een 4-de jaar - 3 D Vormgevingstechnieken & ICT

Met tekenprogramma’s en software ontwerp en maak je de mooiste producten en designs. Je leert werken met computergestuurde verspaningsmachines, spuitgietmachines, 3 D printers,.. Je leert materialen kennen, herkennen en vormgeven.

3-de en 4-de jaar elektrische installaties

Op het einde van het vierde jaar zijn de leerlingen in staat om een elektrische huisinstallatie te ontwerpen en uit te voeren.

3-de en 4-de jaar basismechanica

Verspanende technieken en een doorgedreven kennismaking met verschillende lasprocédes vormen de ruggegraat van deze tweede graad.

5-de en 6-de jaar

5-de en 6-de jaar

3 D Vormgevingstechnieken

Het cad-cam, 3D tekenen, cnc in ons Htec-center, spuitgietmatrijzen ontwerpen en toepassen, hydropneumatische sturingen.

7-de specialisatie mechatronica

Elektriciteit, elektronica, cnc, onderhoudstechnieken, digitale technieken, lassen in praktische projecten nodig voor een onderhoudstechnicus.

Industriële ICT - Robotica

Automatiseren, programmeren van robots en gerobotiseerde processen aangevuld met elektronica in een digitale leeromgeving.

7-de specialisatie Industriële computertechnieken - Robotica

Diepgaande studie over het aanleggen, programmeren van digitale netwerken en sturingen. Robotica, drones, digitale automatisatie.

elektrische installaties

Industriële toepassingen zoals motorsturingen en contactoren bestuderen en aansluiten. Studie van industriële verlichtingsmethoden.

7-de specialisatie industriële elektriciteit

Beveiligingstechnieken, domotica en geautomatiseerde motorsturingen toegepast in een geïntegreerde proef. Eén dag per week vindt de opleiding plaats in een bedrijf.

lassen-constructie

Alle lasprocedés en toestellen worden aangeleerd m.b.v. constructies zoals poorten en hekwerken. Eén dag per week vindt de opleiding plaats in een stagebedrijf.

7-de specialisatie fotolassen

De leerlingen worden getraind om Europese lascertificaten te behalen. De laskwaliteit wordt gecontroleerd door een mobiel las lab.