WIJ KIJKEN VOORUIT

Naar school gaan is pas fijn wanneer er wordt gekeken naar wat er ‘nu’ leeft en welke toekomst er aan komt. Daarom biedt de PSSB op haar drie domeinen ‘Economie & organisatie’, ‘Welzijn’ en ‘STEM’ toekomstgericht onderwijs aan.

ECONOMIE & ORGANISATIE


Naast de traditionele manier (winkels in de stad) van zaken doen, heeft er zich de laatste jaren een tweede manier van handel ontwikkeld: online shopping of e-commerce. Binnen onze economische richtingen willen we deze thema’s ruim aan bod laten komen. Waarom? Omdat dit de toekomst is.

STEM


STEM wordt het ‘nieuwe’ latijn genoemd. Laat de PSSB nu net daar al meer dan 25 jaar mee bezig zijn. Wij hebben een unieke expertise opgebouwd als het gaat over STEM onderwijs. Zo hebben we een techLab en een STEMLabo. Hier kan je je op technisch vlak volledig uitleven en werk je aan de tofste projecten.

WELZIJN

E-COMMERCE


In onze economische richtingen bieden we als enige school e-commerce aan als een volwaardig onderdeel van het lessenpakket. Je leert hoe een bol.com en andere online bedrijven werken en hoe ze hun producten verkopen.

SOCIALE MEDIA


De meesten van ons zijn actief op sociale media. We kennen allemaal Facebook, Instagram, YouTube en andere kanalen. Tot nu toe ontbrak dit luik in het onderwijs. Binnen het domein economie & organisatie gaan we (ook weer) als enige school je leren hoe je deze media nuttig kan gebruiken om er je boterham mee te verdienen.

ROBOTS


Robots, robotica en geautomatiseerde toepassingen zijn de toekomst! Wij geloven heel sterk dat we via internet, robots en andere geautomatiseerde toepassingen ons leven in handen gaan nemen. Daarom hebben we een expert in robots programmeren in huis genomen en gaan we er de coolste dingen mee doen.

3D-VORMGEVING


Steek je graag dingen in elkaar? Weet je graag hoe dingen werken? De PSSB heeft een 3D vormgevingsatelier dat tot ver in het buitenland de aandacht getrokken heeft. Wij hebben de perfeect uitgerust Lasatelier, we kunnen spuitgieten en CNC frezen. Daarnaast zijn we ook mee met de nieuwste technieken zoals het 3D printen.

CARE


We bereiden je voor op verzorging en voeding en je wordt ook voorbereid op de tweede en derde graad Personenzorg.
Print Friendly, PDF & Email