Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

Bedrijf en organisatie/Bedrijfsorganisatie

3de jaar, 4de jaar, 5de jaar, 6de jaar (Dubbele finaliteit)

Bedrijf en organisatie

3 en 4 Bedrijf en organisatie

In het derde jaars Bedrijf en Organisatie beginnen we met de opstart van een mini-onderneming of EKOE-project (Een Korte Ondernemings Ervaring). Je doorloopt alle stappen in het realiseren van je eigen bedrijf en tijdens verschillende verkoopmomenten ervaar je je eerste ondernemerskriebels. 

In het derde jaar Bedrijf en Organisatie zet je de eerste stappen in de boekhoudkundige wereld en leer je de principes van het enkelvoudig boekhouden. 

In het vierde jaar kan je in een virtueel kantoor kennismaken met heel wat documenten en de logistieke keten wat documenten en de logistieke keten die goederen afleggen van aankoop tot verkoop.Via alle mogelijke communicatiekanalen wordt de werking van een levensecht kantoor nagebootst. 

Je leert het dubbel boekhouden. Door de praktische aanpak kun je veel ervaring opdoen. Je verwerft de nodige competenties zoals presentaties houden, verantwoordelijkheid nemen, zelfstandig werken... waardoor je deze richting met succes zult beëindigen. 

 

5 en 6 Bedrijfsorganisatie 

In de opleiding Bedrijfsorganisatie leren we je skills voor een succesvolle commerciële of administratieve loopbaan in het bedrijfsleven, de overheidsadministratie of de dienstensector. Deze opleiding biedt een ruime bedrijfseconomische vorming met aandacht voor boekhouding, de (inter-)nationale handel, toegepaste informatica en (vreemde) talen. Vlotte communicatieve vaardigheden in meerdere talen zijn een grote troef binnen het bedrijfsleven.

Door de studierichting Bedrijf en Organisatie bereidt je je zeker voor op een administratieve of commerciële job in het bedrijfsleven, de dienstensector of bij de overheid. Het is een vrij theoretisch gerichte afdeling en aanleg voor talen, graag met boekhoudkundige cijfers jongleren en geïnteresseerd zijn het bedrijfsleven zijn zeker een pluspunt. 

3 Bedrijf en organisatie 

3BO

 

4 Bedrijf en organisatie 

4BO

 

5 Bedrijfsorganisatie  

5BO

 

 

6 Bedrijfsorganisatie  

6BO