Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

DUAAL ONDERWIJS

7de jaar (Duaal onderwijs)

In het zevende jaar kan je voortaan ook kiezen voor duaal leren.

Wat houdt duaal leren in

In een duale opleiding combineert de leerling een opleiding van drie dagen per week op de werkvloer met twee dagen school per week. De trajectbegeleider van de school en de mentor van het bedrijf begeleiden de jongere samen om alle doelstellingen te behalen.

Voor wie is de opleiding bedoeld

Duaal leren is vooral bedoeld voor leerlingen die na het zesde jaar al gezonde goesting hebben om hun eerste stappen in het werkveld te zetten en zich op die manier te specialiseren in hun vakgebied.

Samenwerking met de bedrijfswereld

Bedrijven uit de omgeving uit de twee sectoren tonen zich erg enthousiast over dit initiatief. Meer dan twintig bedrijven hebben al aangegeven een duale samenwerking met onze school te willen aangaan. Netwerkmomenten op onze school en wederzijdse bezoeken zorgden ondertussen voor een nieuwe dynamiek en een versterkte samenwerking tussen onderwijs en bedrijfswereld.

Welke richtingen bieden wij aan

Vanaf schooljaar 2022-2023 kan je op de PSSB kiezen tussen een duale of een reguliere opleiding in het zevende specialisatiejaar. Naast onze reguliere opleidingen Industriële Elektriciteit en Fotolassen staan vanaf volgend schooljaar drie extra keuzes geprogrammeerd om je praktische skills te verfijnen en het diploma secundair onderwijs te behalen:

Liever een toekomst in de logistiek? Bekijk onze richting Logistiek duaal in het vijfde en zesde jaar.