Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

Elektriciteit/ Elektrische installaties

3de jaar, 4de jaar, 5de jaar, 6de jaar, 7de jaar (Arbeidsmarktfinaliteit)

Elektriciteit / Elektrische installaties

Waarom Elektriciteit

Elektriciteit vind je overal om ons heen. Thuis, op straat, in gebouwen... Bedenk maar eens wat je in je dagelijks leven niet zou kunnen zonder elektronische apparaten. Je kan niemand contacteren met je GSM, je kan geen spelletjes spelen op je computer, al de voedingswaren in je ijskast en diepvriezer moet worden weggegooid... Ook zullen bedrijven platliggen en kunnen ziekenhuizen niet overschakelen op noodgeneratoren. 
Een goede elektricien verdient aardig zijn of haar brood en is altijd broodnodig. 

 

Onze opleiding

Onzer opleiding is op maat gemaakt voor handige leerlingen met interesse in techniek en elektrische installaties. In de tweede graad leer je de basis om later te kunnen werken met en aan ingewikkelde elektrische installaties. Je leert draden en kabels trekken, elektrische componenten plaatsen en aansluiten, maar ook installaties in werking stellen volgens de wettelijke reglementeringen. 

 

Elektrische installaties 

Derde graad 

In de derde graad krijgt de leerling een opleiding in de industriële elektriciteit, waar de automatiseringstechnieken niet meer weg te denken zijn.

Schemalezen, bordenbouw, programmeren, stages, ontwikkeling van nieuwe projecten en herstellingen maken deel uit van de opleiding. 

Nieuwe technieken, touchpanelsturingen, zonne-energie-installaties, logisch nadenken en leerlingen klaarstomen voor de toekomst, zijn de hoofdelementen van het laatste jaar elektrische installaties.

3 Elektriciteit

3E

 

4 Elektriciteit

4E

 

5 Elektrische installaties 

5EI

 

6 Elektrische installaties 

6EI

 

7 Industriële elektriciteit 

7IE