Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

Mechanica / Lassen-constructie / Fotolassen

3de jaar, 4de jaar, 5de jaar, 6de jaar, 7de jaar (Arbeidsmarktfinaliteit)

Waarom Mechanica

Heb je een passie voor vuur, vonken en staal? Word lasser! 
Met de opleiding Mechanica zet je alvast een stap in de goede richting. Ook kan je na dit jaar nog andere kanten uit. 
De meeste afgestudeerde leerlingen vinden vlot werk in de omliggende las- en staalverwerkende nijverheid. Een goede lasser is immers een knelpuntberoep en wordt in verhouding erg goed betaald.

 

Onze opleiding

In de tweede graad leiden we leerlingen op in het bewerken van metalen. Verspanende bewerkingen zoals draaien, frezen en boren voor het ontwerpen van aantrekkelijke voorwerpen uit metaal oefenen we gedurende twee jaar intens in. 
Tijdens de praktijklessen 'lassen´ zetten we de eerste stappen in en maken we kennis met de verschillende lastechnieken. Om je interesse en motivatie te verhogen, vervaardigen we ook kleine las- en kunstvoorwerpen. We besteden tevens veel aandacht aan het ontwerp én aan het (digitaal) technisch tekenen van de te lassen producten. 

 

Wat is lassen-constructie

Derde graad

De derde graad organiseert een doorgedreven lasopleiding met elektrodelassen, halfautomatisch lassen, autogeen- en TIG-lassen. Poorten, hekwerken, barbecues, aanhangwagens en allerlei lasconstructies worden op een projectmatige manier ontworpen en gemaakt. Vanaf het vijfde jaar vindt de opleiding gedeeltelijk in de stagebedrijven plaats. Dit knelpuntberoep is veelgevraagd en financieel erg gewaardeerd. 

Ontdek 7 Fotolassen

Virtueel lassen in een lasatelier

Door het groeiende succes van de afdeling Lassen - constructie was het vroegere lasatelier te klein geworden. In 2015 werd Limburgs modernste en nieuwste lasatelier op onze campus in gebruik genomen.

Sinds 2016 hebben we een virtueel lastoestel. Dit om de toekomstige lassers nog beter te bekwamen in de moeilijke lasvaardigheden zodat ze vakbekwaam en zelfzeker hun veeleisende job kunnen uitoefenen. 

3 Mechanica

3M

 

4 Mechanica

4M

 

5 Lassen-constructie

5LC

 

6 Lassen-constructie

6LC