Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

1A

1ste jaar (A-stroom)

1A - 2A maakt deel uit van onze JUNIOR SCHOOL.

Sterk in STEM en ondernemen

Op de PSSB leer je in 1A zowel producten uitvinden als hoe je ze kan verkopen. Je doet dit in onze "BOOST-uren". Een uitvinding zonder verkoop blijft een idee. Een verkoper zonder producten komt niet ver. Beide domeinen zijn even belangrijk en hebben elkaar nodig.

 

 

STEM-projecten ...

Voer je STEM ideeën uit!

 In je eerste middelbaar krijg je de kans om te werken aan STEM-projecten die jìj wil realiseren. Heb je een idee om een product te ontwikkelen om je smartphone te beschermen? Dan mag je dat tijdens de BOOST-exploratieprojecten uitwerken tot een product. Je mag informatie inwinnen binnen je klas, maar ook erbuiten, bijvoorbeeld bij de hogere jaren, bij bedrijven of kennissen en familie. Op deze manier leer je niet alleen in de klas, maar pik je ook kennis op buiten de klasmuren. 

... met een stem

Leer hoe je je producten verkoopt.

We willen graag jongeren die ondernemen, motiveren om hun realisaties later te verkopen. Binnen de BOOST-exploratieprojecten zit ook een ondernemende kant.

Je hebt je ijzersterke smartphonehoesje ontworpen en wil dit nu verkopen? Onze BOOSTcoach "ondernemen" gaat samen met jou kijken hoe je je ontwerp kan verkopen, hoeveel dit zou moeten kosten, .... Je kan zelfs een heuse promotiecampagne bedenken!

 

Naast de theoretische vakken uit de basisvorming, kan je tijdens het eerste leerjaar van de eerste graad 3 keer kiezen uit een aantal BOOST-exploratieprojecten. Je kiest uit volgende pakketten:

  • Ondernemen met wiskunde en wetenschappen,
  • Ondernemen met taal en cultuur (Engels),
  • Ondernemen in het bedrijfsleven.