Vragen?

+32 89 62 92 21

Provincie Limburg

2A

2de jaar (A-stroom)

2A maakt deel uit van onze JUNIOR SCHOOL.
 

   

  Economie en Organisatie 

  Je verdiept je in de wereld van handel, zowel offline als online. We verruimen ons blikveld en nemen je mee naar de wereld van reclame, webwinkels, internationale bedrijven, transportsector, logistiek en vrijetijdssector. 

  Hier is jouw eigen inbreng belangrijk en kun je je creativiteit bewijzen in een zelf georganiseerde schoolactiviteit. In teamverband mag je een event uitwerken ten voordele van een goed doel. Je leert dus niet alleen zelfstandig werken, maar ook samenwerking in een team. Je krijgt de kans om je verantwoordelijkheid en je communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. 

  Na dit jaar kan je kiezen voor zowel een arbeidsmarktgerichte als doorstroomgerichte opleiding. Dat wil zeggen dat je na je middelbare studies meteen aan de slag kan gaan of verdere studies kan gaan volgen. 

  Lestabel 2AEO

   

  STEM-Technieken

  Deze studierichting is duidelijk technisch gericht. Er wordt aandacht besteed aan moderne technieken, zowel op theoretisch als op praktisch vlak. 

  Je maakt kennis met twee belangrijke domeinen van de technologie: mechanica en elektriciteit. De technologie wordt kritisch benaderd. Denken en doen ondersteunen elkaar en laten plaats voor eigen inbreng en creativiteit. 

  Ben je handig, praktisch ingesteld en heb je zin voor nauwkeurigheid, dan is dit jouw richting! Na dit jaar kan je kiezen voor zowel een arbeidsmarktgerichte als doorstroomgerichte opleiding. Dat wil zeggen dat je na je middelbare studies meteen aan de slag kan gaan of verdere studies kan gaan volgen. 

  2a STEM-tech

   

  STEM-Wetenschappen

  Interesse in Science, Technology, Engineering and Mathematics? Zoek jij voor elk probleem een wetenschappelijke verklaring? 
  Dan is dit de keuze voor jou. Leren doe je vanuit wetenschappelijk onderzoek en met behulp van ICT. Na het analyseren van het wetenschappelijk probleem ga je aan de slag met het ontwerpen van prototypes tijdens verschillende projecten. 

  Kies je voor deze optie, dan kies je voor een doorstroomgerichte opleiding. Dat willen zeggen dat je kiest voor een voorbereiding op verdere studies aan de universiteit of aan de hogeschool.

  2a STEMWET

   

  Moderne Talen en Wetenschappen

  Hier maak je kennis met talen en wetenschappen. Je groeit in je communicatieve vaardigheden in Engels, Frans en Nederlands. Je leert niet enkel de talen, maar onderzoekt ook de culturen en de mensen achter deze talen.

  Je leert al doende de basis van wetenschappelijke theorieën en krijgt een stevige vorming in de natuur- en technische wetenschappen.

  Kies je voor deze optie, dan kies je voor een doorstroomgerichte opleiding. Dat willen zeggen dat je kiest voor een voorbereiding op verdere studies aan de universiteit of aan de hogeschool.
   

  2a Moderne talen